Spring til indhold

Orø Skole

På Orø Skole tager vi udgangspunkt i den enkelte elevs kompetencer og nærmeste læringszone.

Om afdelingen

Den 1. august 2016 blev en ny skolestruktur indført i Holbæk kommune, og Orø Skole blev sammen med afdelingerne Bjergmarkskolen og Absalonskolen del af Holbæk By Skole.

Orø Skoles historie rækker langt tilbage i historien. Den første lærer man hører om er Hans Nielsen i 1642. Hans Nielsen stævnedes for retten pga. drikfældighed og uskikkelighed over for sin kone. 

I 1826 blev skolen bygget om og fik bl.a. trægulve, pulte og bænke.

I 1910 byggede man en forskole ved Brøndevej med gymnastiksal i den ene ende. Det er den bygning, hvor børnehuset er i dag.

I 1999 blev den nyeste bygning indviet. Den rummer nu skolens klasser samt bibliotek.

Afdelingen på Orø har i dag ca. 40 børn fra 0. klasse – 6. klasse. Der er desuden en SFO samt et børnehus. Skole, SFO og børnehus udgør tilsammen en enhedsinstitution med fælles ledelse.

Vi er opdelt i tre storklasser. Vi arbejder ofte projektorienteret og med fagkurser på tværs af klasser.

Skolelederen for den samlede Holbæk By Skole, og dermed Orø Skole, hedder Morten Mygind Jensen.

Vi er en lille afdeling med en meget aktiv forældregruppe, hvilket bl.a. udmønter sig i vores traditionsrige loppemarked, som altid finder sted pinselørdag. Loppemarkedets overskud er med til at give børnene fra Orø Skole og Børnehus muligheder for ture ud af øen og f.eks. nyt legepladsudstyr.

Den naturlige differentiering, der opstår ved at blande børnenes alderstrin, giver os en udvidet mulighed for at tage udgangspunkt i den enkelte elevs kompetencer og nærmeste læringszone.

Vi har selvfølgelig de samme udfordringer som andre steder, og læringsmæssigt byder den geografiske ø-placering med få børn både på store fordele og små ulemper, men med en lav klassekvotient får børnene stærke forudsætninger for social og faglig succes.  Vore elever klarer sig godt i deres videre liv på fastlandet.

Vi vægter en tæt skole-hjem-kontakt, og vores lille institution gør det muligt at skabe et miljø med trygge rammer, hvor det enkelte barn trives.

Den tætte kontakt mellem børn og forældre og lærere/pædagoger gør det muligt at handle hurtigt på eventuelle problemer.Feedback

Sidst opdateret

28.09.2021

Ansvarlig redaktør

Heidi Gry Nielsen

Kontakt Orø Skole

Bygaden 50

4305 Orø

Tlf. 72 36 70 10

Email: bao@holb.dk